Skrivande

Jag har iaf skrivit över 2 sidor hittills idag. Motivationen kommer lite tillbaka. Åt en smörgås också. Supergott!!


Ångest och noll motivation

Mår piss. Vill inte göra nåt! Magen är änu sjuk. Har gjort nåt med axeln. Hela kroppen är slut. Och just det. Helgen.

Torsdagen gick jättebra.... fredagen, inte lika bra. Slutade med en stor burgare och pommes vid 2 tiden på natten. Lördag, vaknar, äter 3 rågbröd med massor av smör och ost. Sillisfrukost, drar snapsar och dricker cider. Ut på stan. Äter en minipizza. Sedan kommer suget. Säger åt J att jag skall gå till min mormor och sova. NOT. Rakt till affären. Köper en 400 g bullalängd och en 150 g chokladpåse. Äter äter äter.

Mätt! Dricker lite till. Det jag nu lyckas få ner... Detta var kl 5 på eftermiddagen. Åker hem vid 8. Somnar vid 12. Vaknar klockan 4 på natten och mår så illa att jag måste spy. Magen som en ballong. Aj! Nästa dag.. äter.. kanske 3000. Inte så mkt skräp men ändå.

Har ännu så ont i magen på kvällen att jag inte kan sova innan 2. Fastän jag är dödstrött. Fan. Varför gör jag så mot mig själv? AAAh.

Igår började vi dock rensa ut alla gifter. Bara drack igår. Fasta. Inge kaffe, koffein eller skräp.. Jag vill verkligen ingenting. Allt känns så tungt!

Konstigt

MIn vikt brukar vara ganska så exakt efter vad jag tror att jag väger. Men i morse visade den på 70,4 (??) och igår kväll kom jag lätt i mina smaljeans. Hmm.... Då jag kom till Åbo för snart 10 veckor sedan vägde jag kanske 71,5 och jag har ätit i sådan takt att jag borde gå ner 0,3-0,5 per vecka. Det gjorde jag okså, fram till London resan. Innan den vägde jag ca 68,5, och nu, efter snart 3 veckor med 1500-1700 kcal/ dag borde jag ju vara tillbaka på den vikten. Men icke. Fast jag ser ut att va tillbaka på den vikten.

Konstigt....

Det närmar sig

Mitt "delmål" i slutet av veckan, då jag skulle vara snygg. På torsdag börjar det. Jag känner hur det drar i magen, vill bara äta. Har förresten fått nåt fel där inne också, har jätteont i magen och massa gas där inne som måste ut!! :(

Iaf, jag "åt" lite i smyg, 1 smörgås, kanske 1-2 df fettfri youghurt, några matskedar leverlåda.  Som jag inte hade planerat att äta. Som blev spontant. I miss it. Spontaniteten i att hetsa. Å de va ändå inte så farligt. Inget som är i vägen för min "plan"

Men Aj min mage!!!

Överätningsinköp till pojkvännen?

Är det så, att en del i det man saknar i att överäta är just inköpen. Då man går i affären, kollar i panik runt vad man skall köpa. (oftast det med mest socker och fett i, man vill ha ALLT) Iaf, idag sa J att han är godissugen. Ja erbjöd mig att gå och handla åt honom. Blev riktigt upphetsad bara av tanken på att gå iaffären och kunna köpa vad jag (eller han) vill ha! Lägga upp det på bandet och betala för det. Blev ett winerbröd, 1 godispåse och 1 fazer chokladstång (liten).

Han har fått i sig den lilla chokladstången. Godispåsen ligger oöppnad, och wienerbrödet skulle han äta till kaffet för 2 timmar sedan, tog upp det och lade det på ett fat brevid sig då han sitter och jobbar med nåt på datorn, och vet ni, det ligger fortfarande där!! Efter 2 timmar!! Jag fattar inte.... han får ju äta. Men kanske svaret ÄR så enkelt...

Och jag är hungrig. "kompenserar ju inför helgen".... Men måste nog äta nåt kvällsmål iaf...

Uttråkad

Sitter och skriver.... åt just en dacapo stång. 100 kcal typ.. juhuu. Undrar vad man kan försöka dricka på krogen som skulle innehålla mindre än öl och cider och drinkar.  Dom är ju typ förbjudna. Egentligen kanske rena snapsar vore bäst? En fyra... typ 100 kcal. Bättre än en 250 kcal söt drink iaf. Och lika full blir man ju haha.

Whisky 245
Punsch 259
Starköl 50
Mellanöl 36
Lättöl 29
Vitt vin (torrt) 69
Rött vin 72

Eller bäst är ju ett vinglas... men alla kanske tycker ja e konstig som går runt och dricker vin på krogen. Plus attt jag börjar må illa efter några glas... men ett eller 2 kan funka. Åh varför har dom inte light cider (25 kcal/100g) på krogen för? Eller kanske dom har??

Hela iden är ju knasig

Att hålla igen inför ett visst tillfälle, och sedan är det just den tillställningen som gör att man hetsäter. Kommer nog inte på en enda gång förutom 1 förra sommaren, då jag hade bantat ner mig för något och sedan inte hetsat under eller efter. Men förra sommaren var en bra sommar! Jag vägre 65 kg och jag trivdes med mig själv. Jag hetsade ibland, men jag höll ändå vikten och behövde inte tänka på att gå ner hela tiden.

Hoppas att denna blir likadan.

Kompensation på förhand


Jag undrar om det funkar. Kommer det att ge mig ro sedan, då jag nästa helg skall trycka i mig 3000 kcal per dag? Vill ju egentligen inte, men det kommer att "förväntas" av mig. Först är det sitz, sedan olympiad, sedan kvällsfest, sedan fest igen... varvar med lunch på McDonalds och alkohol i mängder. Jag vet, jag måste hålla igen. Sådana dagar kan LÄTT bli 5-6000 kcal för mig. Men alla andra kommer ju också att äta mera. Men det går så BRA nu, klart ja inte kan släppa efter.

Gaah!

Allright!

Vi skall göra ett nytt försöka med J. Han anstränger sig verkligen (hittills iaf) och vi har inte bråkat alls på 2 dagar. Ja känner ändå singelsidan draaaa i mig! Men ja skulle inte stå ut med att tänka att vi gav upp för snabbt p.g.a bråk.

Strålande sol ute, sitter och skriver (as usual) Men hoppas att vi kan åka ut och köra idag senare. Skall även och träna ikväll. Jag är nu ännu en halvfet ko men det blir bättre... tror ja iaf. Vågen är orörd dock. Tror även att effekterna av att jag slutat med Cerazette har börjat märkas... e lite gladare kanske.

Ha en bra helg alla!

kram

Massor med jobb

Jag hade en tanke i morse om när man går och handlar massa hetsmat om kassatanten inte undrar. Men tänk själv att va den kassatanten, vad man skulle analysera! Har hon någon matnoja eller inte.

Rubriken ja. Ja har såå mkt jobb!! Jädrans uppsats..

Vart är vi på väg?

J har sovit på soffan i natt. Jag har berättat att jag inte är kär i honom längre. Jag tror det kommer att ta slut. För denna gång iaf. I framtiden vet jag i inte. Han är ännu så ung. Det värsta är att vi måste bo tillsammans i åtm 6 veckor till! Huiijadå.

Maten går annars bra... Är en halv fet ko. J hatar när jag säger så :) Men så är det. Vågen har ja ännu inte vågat mig på!

Måndag morgon

Hejsan!

Är någorlunda positiv idag tror jag :) Känner mig inte som en superfet ko idag, bara halvfet. Har inte vågat väga mig fortfarande efter london resan :( tror det får vänta tills efter nästa helgfesterier.  Eller så ännu längre :s

Kladdkakan blev jättegod, jag åt en liten bit med grädde men med massa frukter också :)



Min lilla till vänster.... Killen åt en storre bit dock och tog ännu en till lika stor senare = över 1000 kcal. Men han borde äta runt 3000 tror jag med tanke på att vi nu börjat träna... vill inte att han ska bli smalare ;) 

Annars, sitter och jobbar, väntar på att min chef skall komma hit och vi skall diskutera lite kring mitt slutarbete. Sen tror jag att ja drar hem och äter lunch!

2 steg framåt...?

Är det inte lite så, att för varje gång man kommit ut ur "överätningsträsket" känner man sig lite starkare?? Iaf jag gör!! Nu har det gått 1 vecka. Även fast jag 2 dagar åt strax över 2000 (torsda, fredag) men sooo what!! Fan va bra dååå! Utan ångest.

Idag och igår var jag och J och tränade. De e kul att träna tillsammans!!! Igår arm, idag ben. Och så svettiga på cykeln också :) Igår kväll stannade vi inne. Käkade fisk:



Tänkte lägga upp lite andra smaskiga måltider och frukostbilder!



Youghurt med 1 päron skivat, lite nötter och rispuffar! (saknade dock musli)



Lunch en dag..

J ska kanske fixa kladdkaka idag, om han orkar gå till affären. Och vet ni va. Ja känner ingenting inför det! Varken pos eller neg. Men skulle gärna känna doften av nybakat i lägenheten!!! :) Annars har vi chips till filmen ikväll... jag har popcorn. Skitgott och en påse innehåller knappt 300 kcal...




såja

Jag har slutat med pillerna!! Få se hur länge det tar innan nån av oss märker nåt! Igår var jag och min kompis E på Confessions of a shoppoholic. sååå bra!!

Nej, nu ska vi å träna!

Singel

Lockande tanke.

Övre gräns

Hmm, funderar på mitt förra inlägg, och det mäste ju finnas en "övre gräns", inte ökar man ju 2 kg i fettmassa om man skulle trycka i sig 14000 kcal heller.

Iaf, jag är fortfarande en tjock ko och mitt humör är inte det bästa... killen är hemma i 2 dagar så ja e ensam i Åbo... Är på väg till Helsingfors idag för intervjuer till min D-uppsats. Kul men inte lika kul att ta tunnelbanan å försöka hitta nåt mna inte har nån aning om var är dessutom med 2 väskor... Och lång dag dessutom.

Lite buhu känns det, men ja ska klara det!

Intressant

Hittade intressant fakta på Flashback forum (dessa träningskillar kan MYCKET om kalorier ;)

OM ÖKNING AV FETTMASSA

Om man nu har en normal förbränning 3000 kcal och ligger över veckan på ett underskott på säg 500-1000 kcal om dagen (dvs över 6 dagar 3000-6000 kcal minus), sen kommer ätardagen och du svullar loss rejält. Säg du drar i dig 10000 kcal, dvs 7000 kcal mer än din dagsförbränning. Tas all denna energi upp? Finns det någon övre gräns för hur mycket energi kroppen kan ta under en dag? I normalfallet så tar man ju upp i praktiken allt, men när vi börjar röra oss runt extremvärden, vad händer då?

Räkna med att tarmen klarar av 80 g glukos per timme. På 24 timmar blir det ca 2 kg kolhydrat eller 8000 kcal. Jag har siffror att du kan ta upp ca 1 kg fett => 9000 kcal. Protein är jag lite osäker på men troligen 0.5 kg. på ett dygn => 2000 kcal. Det skulle alltså finnas kapacitet för 18 000- 200 00 kcal på ett dygn ;)

HJÄLP!!  Jag som ändå trodde lite att "allt på en dag så kan inte kroppen ta upp så mycket"

OM FÖRBRÄNNING

Kroppen kan  utsöndra 70kcal/kg fett per dygn. Tjockisarna som tappat 60kg på 5 månader har antagligen haft ganska hög bf% och då skiljer det sig ganska rejält.

Ex.
Person 1 väger 150kg varav 50kg är fett.
Person 2 väger 100kg varav 20kg är fett.
Person 1 kan bränna upp till 3500kcal fett per dygn.
Person 2 kan bränna upp till 1400kcal fett per dygn.

Att ligga på kraftigare kcalminus än vad som behövs är alltså bara onödigt. Din kropp kan frigöra 70 kcal fettvikt per kilogram underhudsfett per dygn. Dvs. den som håller 10 kg fett kan tappa 700 kcal fettvikt per dygn, vilket resulterar i 4900 kcal utslaget på sju dygn - 7 hekto fläsk per vecka. Har du 20 kg späck kan du göra av med dubbelt så mycket.

Men detta skulle innebära att jag (70*0,25*70) skulle kunna förbränna runt 800-900 kcal/dygn? Fast de e ändå för mkt tycker jag... 500 är lagom :)

ETT ANNANT EX


en tjej som väger 70kg med 20% kroppsfett (14kg fett). Målsättningen är att komma iform på 60kg med 10% kroppsfett (6kg fett). Hon ska alltså tappa 8kg fett. Hur långt tid tar det?

Jag skulle säga 8000/60 = 133 dagar/19 veckor (8000g fett ska bort och 60g/dag kan vara realistiskt). Det exemplet är nästan bättre än verkligheten, inte helt lätt att uppnå!

Skulle det gå att tappa 250g fett/dag för denna tjejen, så hade hon fixat formen på ca. 1 månad. Tyvärr så går inte det! Många ligger på ett underskott på ett par tusen kalorier och borde då tappa ett par hundra gram fett/dag, men man gör inte det! Mer är inte bättre, snarare tvärtom. Det gäller att hitta den lagomnivån där fettförbränningen ligger nära max och där man samtidigt sliter så lite som möjligt på kroppen och musklerna.

Cerazette

Så, ja tror att ja skall sluta. Var en knasig morgon, bara grät... för att ja måste vänta på min kille. Jag kan inte hantera nåt!

Buhuu. Maten back to "normal" iaf. Fast ja e ännu fet som en ko! (gör mig ännu ledsnare!)

buhuu x2

London


Åh, visst var det fantastiskt!! Mycket dåligt med maten, visst. Men jag tänker inte låta det förstöra minnet av vår resa!!

Tjock och plufsig e man nu, mina bröst är megastora - gjorde ett grav test i morse bara för att va på den säkra sidan.. Men, ja tänker se framåt!! Så det så!!

Vad håller jag på med?

Har varit uppe i 3 timmar och lyckats klämma i mig runt 1600 kcal?????

Är det resfeber eller?

Det är antagligen tanken på resan, tror att jag kommer att måsta äta massa under resan så jag "tjuvstartar" redan innan.

Å SÅ DUMT!!!!

Jag är värt att må bättre än såhär!

SÅ DE SÅ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Skål på mej då!

Åt jag för att ja tyckte att jag förtjänade det, eller tvärtom?? Var det jag eller ÄS monstet som ville ha chokladen?

Suget var där.. som de senaste dagarna. För länge sen sist. Åt middag, en extra smösgås, kräm till efterrätt. VIlle ha mera. Killen fixade åt sin mat vid 8 tiden... ja åt igen, smörgåsar, franska potatis... mm! Sen tog jag några chokladhjärtan... några kex.... tillslut dricker jag grädde direkt ur förpackningen då J pratar i telefon!!!

Summa summarum kasnke 2800 kcal. Ändå bättre än 5000 right?

Men fy så dåligt jag mår! Vill på riktigt spy men så lågt skall jag inte sjunka! Hoppas verkligen att mina nya "ätardagar" ser ut på detta sätt och att jag kan stanna vid denna mängd... så nåt positivt kom väl ändå ur denna dag. Mitt nya "överätningsmönster". Låt det komma 1 ggr/månad. Det är OK!

Back to movie och underbara J!

Jaha!

JAG FICK JOBBET!! Vi var 7 st kallade till intervju och dom tog 1... OCH VET NI VAD MIN REAKTION VAR?

JA VILL ÄTA




Äta gröt med gaffel

Det gjorde jag just, vispade med den å sen lämna den lixom i.. haha. Svårt att få upp det sista dock :P

Suget är fortfarande kvar. Vet inte vad attans det är!! J komenterade också att min bröst känns fylligare, så kanske jag har mens på g. Tack vare cerazette minipiller har jag ingen regelbunden mens, har haft 1 mens på 4 dagar på 4 månader. Men vissa har mens, andra ibland, vissa inte alls. 

Det är verkligen länge sedan jag överåt!! 4 1/2 vecka närmare! Inte illa....

Börjar bli kul att köpa nya kläder igen nu... de e alltid så när jag går under 68. E nån magisk gräns tydligen :P

Nu back to work

1 dag kvar till avfärd!


I morgon kväll far vi med båten över till stockholm, sedan vidare till skavsta och därefter London!!

Lite nervös förståss över maten, förut har resor varit förknippade med mat nämligen, men J är ju med mig hela tiden så :) han vet direkt när det går fel, typ om jag äter 1 chokladstång extra börjar han alltid fråga om det är ok, fast jag säger att det är...  Ibland har man ju en tendens att ljuga bara för att få äta i hemlighet :(

Nervös över jobb och slutarbete också, men annars allt bra. Lite småsjuk kanske i halsen... blir nog ingen träning idag heller, kanske en liten promenad, iofs gick jag hit till jobbet, och det är ca 2 km samt att jag också går hem så...  helt förslappad är man ju inte!

ha en bra dag, vare sig det är en nystarts dag, dålig dag eller bra dag!!

Miss Suomi

Sitter och kollar på Miss Suomi. Årets tävling har blivit väldigt kritiserat då deltagarnas vikt är väldigt låg... En tjej är 174 och väger 51. BMI farligt lågt... En väger 60 kg men hon är 1.81 lång.. De flesta är 1,75 och väger runt 55. De är 18-20 år gamla. 2 stycken blev diskvalifiserade pga bröstimplantat.

Såklart ger det unga tjejer ett ideal att man ska vara så här smal. Iaf om man skall kunna vara Miss Finland. Jag skulle nog personligen tycka att de kunde ha mera "normala" tjejer med, just nu känns det mera som någon modelltävling... Troligtvis har flera av dessa tjejer ätstörningar dessutom. Även om de flesta tror att de är "naturligt smala flickor"


En till!

1. När gick du upp idag? Kvart i 10
2. Diamanter eller pärlor? Diamanter
3. Senaste filmen du såg på bio? The piano (för min syster ville det!)
4. Favorit-TV- program? Ser just inte på tv... men kanske du är vad du äter ^^
5. Vad åt du till frukost? Naturell youghurt med egenblandad musli
6. Vad är ditt andranamn? Ingela
7. Din favoritmat? Tror faktiskt jag inte vet för har inte kännt efter på så länge (bara räknat kcal) :(
8. Vilken mat gillar du inte? BLodplättar
9. Favoritchips? Sour cream, lantchips
10. Vilken är din favorit-CD för tillfället? Sevendust
11. Vilken bil kör du? Ingen
12. Favoritmacka? Rågbröd faktiskt.. sånt där runt stort med hål i mitten...
13. Vilka mänskliga karaktärsdrag kan du inte stå ut med? Snobbighet
14. Vilka är dina favoritkläder? Min läderjacka ;)
15. Om du fick åka vart du ville på semester?Ja vill överallt!
16. Favoritklädmärke? inte viktigt...
17. Var vill du dra dig tillbaka? Kanske till min hemort om sisädär 40 år :)
18. Favorittid på dagen? förmiddagen (eller mys med J på kvällen)
19. Var är du född? I Finland
20. Vilken är din favoritsport att se på? Friidrott
21. Coca Cola eller Pepsi? Coca cola
22. Fotboll eller ishockey? Fotboll
23. Är du en morronmänniska eller nattuggla? Morgonmänniska
24. Pedikyr eller manikyr? Manikyr
25. Några spännande nyheter att berätta för oss? Jag skall till London på tisdag!
26. Vad ville du bli när du var liten? Sotare...
27. Bästa barndomsminnet? Somrarna på villan tillsammans med C:s familj!
28. Varit i Afrika? Nej men stått på Gibraltar och sett över till Afrika...
29. Nånsin rullat in någon i toapapper? nee
30. Varit med om en bilolycka? Ja, många år sen.. jag körde men allt gick bra
31. Favoritdag i veckan? Lördag
32. Favoritrestaurant? Ställen var kcalinnehållet står på menyerna ^^
33. Favoritblommor? Rosor
34. Favorit-snabbmatsrestaurant? Hesburger
35. Äger du en cykel? Japp, men den är för tillfället fastfrusen i cykelställningen...
36. Vilken affär skulle du välja att utöka ditt kreditkort? vadå?
37. Läggdags? 11-12
38. Vad lyssnar du till just nu? Justin Timberlake
39. Favorit färg? Svart
40. Hur många tatueringar har du? 2

Ja vill åxå :)

Har inte blivit utmanad av nån men kör iaf :) (hmm ingen annan som reagerat på att dessa inte överrensstämmer med siffran på hur många de skall vara?)

10 favoriter:

Färg: svart
Mat: Bröd kanske
Band: inget speciellt
Film: just nu The notebook, såå romantisk!
Sport: simma
Årstid: Sommar
Veckodag: Lördag!!
Glassmak: mango melon eller salmiak
Tid på dygnet: Förmiddagen

9 för tillfället:

Humör: ganska bra
Smak: funlight jordgubb
Kläder: gråa myskläder
Nagellack: nope
Tid:  18.16
Omgivning:  köket
Irritationsobjekt: tvättmaskinen och att det kliar på armen!

8 första:
 
Bästa vän: syster
Piercing: tragus
Förälskelse: Grannpojken :)
Musik: Dansband kanske...
Bil: Toyota Carina
Kyss: 14 år.. vet inte vad han hette :)

7 senaste
Cigarett: i morse
Mat: majspinnar
Dryck: cola light
Kyss: halvtimme sen
Spelad låt: justin timberlake - dead and gone
TV-program: Let´s dance

6 har du någonsin

Dejtat någon av dina bästa vänner: nej
Brutit mot lagen: ja
Blivit arresterad: Nej
Badat naken: ja
Varit med på TV: ja
Kysst någon du inte känner: ooja!

5 nej tack

Kläder: neonfärger...
Mat: blodbrö, blodplättar.. det mesta med blod
Musik: riktigt skrikig hårdrock går bort
Dryck: -
Personlighetsdrag: Nedvärderare

4 saker

Du gjorde igår kväll: Åkte buss
Du kan höra just nu: Datorn som surrar
Du inte kan leva utan: sällskap
Du gör när du har tråkigt: drar skinn från läpparna (dålig ovana)

3 personer:

Du kan berätta allt för: finns inte
Du tycker om: J
Du inte gillar: hmm...

2 val:

Kaffe eller te: Kaffe på morgonen, te på kvällen
Vår eller höst: vår

Höst 1 önskan: att vara lycklig

Motigt!

Jag vill äta. Massor. Chokladpudding och wienerbröd och kladdkaka med vaniljvisp och piroger med smör och ost vitt rostat bröd smågodis makaronilåda banana split med varm kinuskisås!

Men hui så ja skulle må sen!

Måste jobba, skriva. Vill därför hellre äta. Skulle sätta mej och skriva i morse ren men kunde inte så gick ut och 1 timme i solen istället! :) Sedan åt vi lunch tillsammans.... 2 smörgåsar, 1 youghurt och 1 banan. Min kille åt dock lite annorlunda..



Jag "tvingar" honom att äta 1 banan... han äter så sällan frukt....



Igår hade jag också sug... men drack bara 2 vinglas under kvällen så kom iaf inte upp i fulla 2000... Förra söndagen åt vi gott men då var jag också bara uppe i 2000



Idag har vi inget sånt, men jag skall koka kräm på funlight (jättegott!!) som man äter med lite vaniljvisp!!



Vi åt även sallad förra söndagen till middag, denna ovan var min...



Min kille hade mera gegga i sin... (och 3 ggr mera kcal)

Vikten i morse, 69,0. Målet denna helg! Min "planerade" viktnedgång är ca 0,5 kg/vecka tills jag når 67. Sedan får de 2 sista rinna av till sommaren.. så typ 1 kg/månad :)

Tidigare har jag helt på allvar trott att min förbränning ligger under 2000/dag. Nu har jag ju insett, att med min storlek plus att jag är ganska aktiv säkert har en förbränning på 2200-2300/dag. Vilket innebär att jag kan äta 1700/dag och ändå gå ner 0,5 kg/vecka. TÄnk att jag tidigare ätit runt 1200-1400. REGELBUNDET!

Hui dåå! Om jag tidigare hade ätit 1800 kände jag min FET dagen efter, nu känner jag min smal :)


RSS 2.0