2 dagar kvar

Åh hela mitt inlägg ja just skrev försvann... gggr!

Iaf igår litet matintag, typ 700 kcal. Dagens vikt 65.6. Idag kräftskiva, superkallt! Planerar äta lite kräftor å sallad och dricka några cider, kanske 1 shot åxå.... Vill inte gå över 1200 idag så...

Vet inte va ja vill med J nu mera heller. Känns som om vi varit för mkt tillsammans. tröttnar ju alltid. Vill träffa nya människor, nya killar :p Ser faktiskt fram emot flytten nu!! Bara ja skulle få bli frisk!!

Ångest del 3

I går tänkte det slå över igen. Men tog kontrollen. Gårdagens intag landade kanske på en 1600-1700 kcal. Dagens vikt 66,3.
Så såååå fet kan ja int vara, fastän ja känner mig som en valross!! Går bara i mjukiskläder... bläää.

Idag skall jag iaf fara en sväng till gymet. Har grym ångest inför Umeå nu å vill bara komma iväg!!! Har inget att göra här heller, alla andra bara jobbar juh!

Blää. å i morgon e d kräftskiva. VIll inte äta! INte dricka heller! Usch

Ångesten del 2

Här har det varit uppehåll igen, så ni kan förstå det har gått dåligt då. Orkar inte blogga då det går dåligt så!

Fram tills lördagen gick det ju bra, sedan kom lördagen, med alkohol och shottar.. sedan söndagen... år way too much. Inte hetsade men ändå säkert 3000 kcal... Sedan kom måndagen.. huh. Kan försöka skriva vad jag åt om jag nu bara kommer ihåg...

1 skål med youghurt naturell, 1 skivad banan, musli
2 smörgåsar
1 banan till
2 glassar
1 portion cheerios med mera youghurt
150 g lösgodis
1 geisha platta
1 lakritsstång
1 tallrik köttsoppa
2 rågbrödssmörgåsar
1 pätkis
1 dakapo
1 ask med chokladknappar (30 g)
1 ask med chokladrussin (30g)
1 portion köttbullar med mos
lite glass
1 400 grams bullakringla
3 smörgåsar
1 chipspåse

Ni fattar!!!

I går morse visade vågen.... 69 kg.

I går åt jag dock ganska lite, frukost naturell youghurt, musli och 1/2 skivad banan. Lunch kycklingfrestelse och rågbrödssmörgås och kvällsmål 2 knäckebröd och 1 äppel.

I morse visade vågen 67,5. Bättre iaf. Men ligger fortf 3 kg över min idealvikt.

Varför.... Ångest. Borde ha varit i Umeå redan på inspark. Fast den är ju eg för helt nya studerande, jag skall ju börja på en masters linje... kunde farit på inspark för international students men ja känner ju redan till umeå så...valde att stanna här ända tills söndagen nu iaf. Fast nu känns det bara som att ja vill komma iväg. Börja mitt nya liv. Stannade för att vi har kräftskiva på fredagen här, och ja vill vara med J... kunde ännu åka i morgon... Hmm.

Får se!

Ångesten. Kapitel 1

Har lite gruvat mig för detta inlägg..iaf. Here it goes

LÖrdag. Allt super. Vi skall ha fest här alla grannar. Hade ju redan på förhand bestämt att ja fick äta. Och det gjorde jag. Lagom mycket. Tårta till efterrätt. Lite mycket. Men normalt.



Drack 4 cider. Allt ok. Tills jag var med mamma hem. Kom tillbaka. Ser J med en annan tjej i skogen. Ser ut som dom gör något. Går tillbaka till festen. Hål i magen. De kommer efter 1 timme. Då är jag så ledsen. Ringer C. Skall åka ut och köra. J kommer ikapp mej. Han påstår det är inget. Far ut och köra.

Efterrättsbordet:



Tillbaka på festen. Vill ju vara med J. Men han pratar bara i tele med sitt ex elelr är i rökrutan. Får sitta och sjunga själv :(
Tar mera tårta. Mera kex. Äter korv. Dricker 1 vinflaska. Vid 3 vill jag gå hem. Tar vägen via efterrättsbordet. Lassar på en tallrik. Äter hela vägen hem. Ont i magen. Vill spy. Snurrar i huvudet. J ringer. Svarar inte. Så ser jag dom. J och hon. Kommer gåendes. Smyger närmare. Spionerar. Mår så illa. Spyr bakom Js hus. Börjar gå hemåt. J kommer ikapp. VI bråkar. Han går hem. Jag går in å fråschar till mig, går sedan till J. Vi bråkar. Jag gråter. Jag berättar allt om maten. J somnar mitt i!! Så jag får ta det 2 ggr...

Nästa dag. VI är ok. Det var inget lovar han. Maten går också bra idag. Normalt. MEn sen på måndagen, matorgie. Massa massa. Kanske 4000 kcal igen. Minns inte å vill inte tänka på vad jag åt. Men hela tiden. Tisdag, samma sak. Tills jag har så ont i magen att jag inte vill finnas mera och förstår inte varför jag gör detta mot mig själv!

Onsdag - min födelsedag. Får vänt på rätt sida igen. Var inte ens hungrig. Tog tillbax kontrollen över mitt monster. Ut och äta med pappa å hans fru å syrran, sedan in på 2 drinkar till stan. Idag även bra dag. visst ja har gått upp 1 eller 2 kilo men det får jag träna bort sedan. Huvudsaken är ju att jag mår bra och att jag inte svälter kroppen.

Nya tag.

Dock vet ja inte med J... iaf.. nästa veka flyttar jag till Umeå. Skall bli skönt att flytta bort... Fast kommer sakna alla vänner här.

Det går dåligt nu...

Så dåligt att ja inte ens orkar blogga om det. Senaste 4 dagarna (minus söndagen då) - ett mathelvete. Men ikväll, var botten nådd. skit skit skit.

Måste vända det nu. I morgon är min födelsedag. Jag är värd bättre än det här!! Så de så!

Återkommer då jag fått rätsida på det hela...


H&M reklam

Vissa av deras modeller i den nya reklamen är lite väl smala... ansiktet ser så insjunket ut!



Sen kan man ju undra hur den här bilden är ihopsatt :p ser ju helt knas ut med huvudet!


Ingen promenad

- känner mig nog för krasslig för det. Däremot tog jag firmabilen, åkte in till stan ;) och köpte mina crocs!! :D Så nu trippar jag runt i dom här på jobbet!

Hade sådant sötsug på morgonen, åt 2 knäckebröd till kaffet men släpte inte, så ja tog 1 kex å typ 3 godisar. Förut skulle väl detta ha inneburit en himla massa ångest, men nepp! Lunch har jag även ätit. Är uppe i typ 800 kcal idag... 700 more to go :) Eg kunde jag nog bra äta 1700-1800 (fast jag inte tränar alls idag) men eftersom vi har grannfest imorgon kväll me massa mat och dricka så kan jag gott spara in lite... blir säkert typ 3000 i morgon. Men inte hets. Men iaf, 3000. Å det är OK :D J, hans brorsa å hans föräldrar är ju åxå med :D skall bli kul att festa med dom! Våra morsor kan väl sitta å planera för våran framtid haha...

Är faschinerad av räkning, matte och tal. Är hiskeligt bra på huvudräkning (syrran brukar fråga mig ist för använda miniräknare), kanske därför ja alltid räknar kalorier åxå. Iaf, summerade ihop vad godiset och kakorna i köket blev ida, (ca 12000 kcal) och dividerade med antalet pers i huset (35) å fick som resultat att om alla ätit lika har vi ätit ca 350 kcal/pers. Fast då finns det ju sådana som inte äter å ja vet vissa äldre herrar i detta hus som gärna äter mer ;)

Btw, undras om jag någonsinn kommer att sluta räkna, kalorier altså.

I almost forgot....

Vägde mig på min våg i morse. 65,4. Men då jag har jag hård mage igen.. men stabil vikt på 65 är ju mitt mål så. Även om det skall ta 5 veckor innan jag når det så skall jag! Kan ju fast prova igen i morgon bitti... Svårt att säga på en dag. Men tänk att ja inte vägt mig på 2 veckor ;) De ni!!

Sov hos J inatt, tydligen har ja varit irriterad i sömnen!?! minns ja inget av, märkte bara att han var sur i morse... Sov ganska bra dock. Igår kväll kände jag mig jättesjuk, men bättre idag. Blir nog promenad på lunch! Sedan en portion av broilerfrestelse med sallad. Mums!


0 vs. 4000??

En typisk hetsardag: (så här åt jag i söndags iaf)

Morgon: 1 youghurt, 2 rågbrödssmårgåsar, 1 köttbiff, några klyftpotatisar
I stan: 1 fazers blå med nötter chokladkaka (200g), 1 paket chokladrussin
Hos C, 1/2 påse chips
Hos mamma: 2 köttbiffar, massor med klyftpotatis, sallad
På kalas: 1 bit tårta, i bit kladdkaka, kanske 150 g godis, 1 kex
Hos mamma igen: i smörgås, 1 glass, 1 köttbiff,
Hos j: 3 kräftor, några vindruvor....

Fatta att jag var mätt!!!!

Nu till dagens funderingar... OM jag en dag äter 4000 kcal, och nästa 0. Står jag kvar på samma vikt då? Det sägs ju att kroppen inte kan tappa "2000" kcal i fett på en dag, kan det då ta upp 4000 i fett på en dag??

Och jo btw, jag sa just ett ord på ryska. Dasvidanja = hejdå :p det kommer ibland ryska lastbilschaffisar hit och ordinarie växeltjejen har en lista me några ryska ord så...

Eftersom va är 4 st som slutar här idag, så har alla med sig godis, bulla eller kex!! I köket står uppradat följande:

          

Och jag sitter brevid köket! Gissa om det vore lätt att hetsa idag!! Jag räknade att bara i mina kex finns ca 5000 kcal!! Men det är nästan fööör lätt att hetsa... :) Å varför skulle jag egentligen. VIll jag egentligen?? Om man bara stannar upp och tänker efter, så KAN man sätta stopp för det. (har bara misslyckats en sisädär 450 gånger om man räknar 1 hets per vecka sedan jag var 15.... )

Apropå..

Har tydligen väääldigt lite att göra i växeln. Svara i telefon :p

Tänkte skriva lite om min kropp. På sistone har min bröst känts småa (75C) men i helgen fick jag lite ont i bröstvårtorna, samt att brösten är mera svullna. Så jag tror att ev min hormoner börjar funka som dom ska igen å att min mens är på väg tillbaka?!? Tog även ett dagen efter piller på söndagen eftersom vi inte använde skydd... Dock fick jag ont i brösten INNAN jag tog pillret. Så det beror inte på det. Nu är dom inte ömma längre men har lämnat i sin rätta form dvs 75D :D

What else.. har skostorlek 39... haha :) Medan jag gick ner i vikt tyckte jag på slutet åxå att mitt ansikte såg lite insjunket och blekt ut. Men nu tycker jag att ja ser piggare ut (kanske för att ja gått i solarie)

MEN, på tal om att hetsa å så.... Överviktiga då, som åxå hetsar men inte bantar emellan som vi gör men som mår minst lika dåligt som oss. Är vi starkare än dom då? För vi klarar ju iaf av att bryta mönstret emellanåt.

Nee nu ska jag sluta filosofiera :)

Är det verkligen en sjukdom då?

Egentligen.... Det här med bulimi. Är det egentligen en sjukdom. Nu menar jag inte denna besatthet av att bli smal som anorexia innebär, utan det att vi inte kan stå emot mat. Är vi bara svaga som hetsäter? Har vi alla någon gemensam faktor som gör att vi hetsäter För allt vi vill är ju att kunna vara normala. Visst väldigt många har anorexi/bulimi och visst vill vi bli smala och snygga osv MEN främst vill vi ju sluta hetsa. Ha kontroll. Är bulimiker kontrollösa? Saknar vi den där knappen andra har som slutar äta efter 2 kex när vi  "tippa över" och tappar kontrollen? Och varför händer detta bara ibland?

Skall vi skylla på vårat sockerberoende? Är det större än andra människors? Jag har alltid bara hetsat på söta saker, aldrig chips o.dyl.
Eller skall vi skylla på våra känslor? Att vi har det jobbigare än andra? (Det har vi ju iofs eftersom vi måste tänka på mat 24/7) Men ändå.

Så vad, är det verkligen en "sjukdom" eller är det något vi intalar oss själva bara för att tycka att det är mera "okej" att hetsa? Borde vi inte ta tag i problemet under (ja veeet svårt!!) istället och sluta skylla på maten?

Hmm, blev riktit förvirrad själv nu :) gjorde det för invecklat. Känner mig som Einstein som kommit på någon brilljant lösning. Men det har jag nog knappast :D

Skulle kunna skrika!!

:D

FATTA hur mycket av min TID min ätstörning tidigare har tagit!!! Så mycket av mina tankar! Nu är maten ett glädjeämne. Ja kunde nästan börja gråta!

Som tex idag, skall ju hem till mamma å hennes kille och äta. Ist för att tänka på hur ja inte skall vara tvungen att äta så äter jag vad dom lagar! Fast jag tror inte dom lagat nåt, plus att jag måste in via affären ändå och köpa kex tills i morgon så jag är sista dagen, så kanske kunde köpa med mig dessa till oss alla. För min mamma borde verkligen gå ner i vikt. Så att äta nyttigt borde hon kunna... dessa innehåller trots allt bara 240 kcal...



Åt nyss en Ehrmanns chokladpudding :) I morse var det samma vanliga, youghurt med musli och sedan tonfisksallad till lunch. Tråkigt ja vet men måste rensa ur kylen de jag har här på jobbet nu så... Så har bara ätit typ 600 kcal idag. Betyder att ja har 900 kvar ;) Så förutom middag hos mamma äter ja väl kanske kvällsmål hos J. Hans familj är underbar! Dom äter alltid tillsammans, nyttiga goda saker, mammas hemlagade gröt, en kväll åt dom kräftor och vindruvor och skorpor...

J kan inte äta frukost. Han säger att det inte går ner. Men en morgon då jag åt där så gjorde hans pappa en smörgås åt honom som han typ måste äta. jaa, frukost är viktigt, men vet inte riktigt om ja tycker att man skall tvinga sin son att äta... J har berättat att han försöker undvika att dricka sitt morgonkaffe med pappan erftersom han då måste äta...

Här på jobbet finns en tjej i min ålder, när hon började här var hon lite över normalviktig. Nu har hon gått ner mellan 10-15 kg skulle jag tippa (?). Hon äter alltid sallad till lunch, samt en smoothie av kvarg och juice på eftermiddagen. Å så ser ja henne alltid på gymmet då jag är där. Det som är mest synligt på henne är hennes ansikte. Jätte insjunket och hon är så blek!! Hon ser helt okontaktbar ut. Om man ser på hennes kropp nu (fortf normalviktig men väldigt lite fett, mest muskler) så borde hon absolut inte gå ner mera i vikt. Detta kan jag ju inte säga åt henne... Undras om hon är besatt, elelr om hon klarar av att reda upp det själv. Hoppas på det sistnämda...





Sista dagen...

... på flygavdelningen! I morgon skall jag vara i växeln hela dagen samt nu resten av denna dag. Men ok 2 timmar kvar... Sen far ja hem me mamma, skall till älskl idaaag :D Har inte träffats nu på 4 dagar.. saknar!

Ja känner mig så normal med maten. Idag skall ja prata om de lite med mamma. Vill det. Inte säga att jag har en äs, bara påpeka om hon märkt skillnad, att jag nuförtiden äter vad hon lagar och inte skall fixa egen mat (sallad) samt äter godis, bulla osv...

Har pratat med syrrran i telefon idag, Hon ringde mig!! (hon är 19 år... altså yngre) det var ett bra samtal, vi pratade mest skit men ändå. Det kändes som vi har mer gemensamt nu igen.

Jag som alltid varit emot crocs, sprang runt på stan med mamma igår för att hitta de ja ville ha! Fanns i rätt färg, men inte nummer. Men ev kommer det in i morgon...



Dessa skall jag springa runt med i Umeå haha! eller dessa som ja köpte igår!



Thinderella

Läste ganska mycket i Good girls do swallow igår kväll efter bion med mamma. Slutade jobbet redan vid 3, sedan ut på stan. Köpte converse, rätt dyra men de va ju dessa ja velat ha så... även en tröja från Vila inköptes.

Sedan var vi och åt till Waynes, blev rågbrödssmårgås för mig, croissant för mamma. Till bion köpte vi chokladask samt en dakapo åt ja... Hade ätit rätt så lite på dagen så... Å när ja kom hem åt ja 2 knäckebröd, 1 mandarin... Ungefär 1500 kcal igår åxå. Efter idag borde jag iaf ha "tagit in" de kalorier jag överkonsumerade i söndags. Fast ligger ännu på plus kanske 2000-3000 kcal efter förra helgen så... Men de e ok :) Lite i taget :)

Idag har jag massage klockan 11... tanken på att cykla in till stan är dock inte så lockande, tog mig säkert 20 min att cykla hit bara. Blåser som sjutton!! Blää... Orkar inte vara här!!!

Varför så agressiv?

Vet inte vad detär med mig altså! Skulle kunna slå ner nån altså. Tog ett dagen efter piller i söndags, kan det vara det?!?

Var på rumpträning igår kväll ;) jätteskönt!! Men när ja kom hem vid halv 10 hade jag ingen matlust alls! Fast ja vet att man borde äta mera efter träning, men åt så mkt innan... höll mig runt 1500 :) Var och tränade armarna på lunchen idag åxå, tog lite tyngre vikter än vanligt. Vill se mera muskler ;) sedan blev det 100 g tonfisk och 100 g grynost med sallad!

Skall med mamma på stan idag, samt ut och äta (vietnametisk wook tor jag!) samt på mamma mia bio! :D

" dagar kvar @ work jej :p

Fick hem boken idag som ja beställt!!


Sammanfattning

Vi måste sluta se maten som våran fiende! Det är ju faktiskt så att den finns till för att vi skall må bra. Att tänka "jag måste äta" i stället för "jag får inte äta" förändrar ALLT!

Det bästa råd jag vill ge till sådana som hetsar/svälter eller fastar är, ät inte under 1500 kcal någon dag! Du kommer att märka skillnaden. Sluta fasta och bryta ner dina muskler som kommer att göra att du går upp i vikt mera pga att din förbränning minskar. Man KAN INTE TAPPA MERA ÄN NÅGRA HUNDRA GRAM FETT I VECKAN IAF. Resten är vatten och muskler. Som du behöver.

Jävla skit, dom borde erkligen förbjuda alla "gå ner 2-3 kg/vecka reklamer"!!!!!!! För det är bara BULLSHIT!
(varför berättade ingen detta för mig tidigare)

Långsiktiga mål är the shit. Å tyck om dej själv.

Nuff said...

Nedräkning...

Fatta, att ja bara har 3 dagar kvar att jobba! :D Har fixar me massa saker inför Umeå idag , bl.a pratat med min kommande lärare osv, hon lät väldigt trevlig :) Det känns iaf bra att flytta.

Var på en timmes promenad efter jobbet igår samt bodybalance, exakt vad jag behövde :) kändes så bra. Idag blir det att gymma med Maria! Nu känner jag min normal igen, är så lätt att äta bra i veckorna. Men vill inte heller börja med något sådant mönster att ja äter bra (eller lite under) mitt energiibehov för att kunna svulla riktigt på söndag :( Fast å andra sidan, har kommit såå långt att jag är stolt över mej själv i vilket fall! Har inte sedan 15 års ålder hållt vikten så här länge (iofs har jag inte vägt min på 2 veckor snart men byxorna har nu inte blivit mer tighta iaf :p)

Det kanske jag inte har skrivit var jag bor men på befordran gör jag det, bor i Österbotten, tvärt över från Umeå.. så flytten blir inte sååå lång.. :)

Jaha..

Igår, åtm 4000 kcal dag. Hmm

Lördag var helt ok, åt mina 2000 (fast ca 500 av dessa var alkohol då) Tänkte jag skulle äta ordentligt så att jag inte skulle överäta sedan på söndag... men så gick det ju som det gick då. Orsaker?

- hade sovit 3 timmar
- skulle på kalas = massa gottas
- bråk hos mamma - igen, denna gång mellan jag och syrran. Vår kontakt är minst sagt dålig!
- orolig för framtiden

Jaha... vad kan man säga. Nya tag?

fortsätter bara på 1500 kcal dieten.. tänker inte svälta mig själv!!

Uppmärksamhet

Jag hade glömt hurudan jag är. Har inte varit sån på länge. Men igår, det var ju meningen att ja skulle åka hem med J kl 11. Vi for via min mormor... då ringde ju R osv å iaf, J åkte hem - utan mej. Kanske pga just han som frågat om ja ville komma till honom senare. Eller bara att ja ville ut - och ragga. Vill ha uppmärksamhet av andra killar.

I natt fick jag sedan mess av T, som ja inte haft kontakt med på länge, men kring jul hade vi nåt litet på g, och ja är definitivt intresserad. Och ja tror att han e d åxå. Han e bara så blyg (tror ja) när d gälelr tjejer. Han har mest haft förhållanden så... iaf... he´s hot!

Gör även misstaget att gå för mkt på utseendet. Skor, jacka spec går bort om de är illa. J är väl lite sådär med... skulle nog kunna förbättras väldigt mycket. Vet inet alls nu hur ja känner för honom.. Nu då ja fick veta att T varit ute igår, och att han dessutom velat träffa mig så är ja så suuur för att ja gick hem å inte stannade tills han kom.. tänk om det blivit nåt!

Undras om detta, mitt "behov" av att ha ALLA killar (har aldrig varit nån trogen) har nåt att göra med samma sak som får mig att vilja äta ALLT. Eller vilja ha alla sorts kläder (har haft alla stilar genom åren och har massa olika stilar nu åxå)
Är jag en  - ska ha allt - tjej?? Desto mera jag nu börjar tänka på detta så desto mer övertygad blir jag... Vill ju bo överallt, är aldrig nöjd nästan och vill va vän med alla... ÅÅÅÅÅH.



Det känns nästan på lite samma sätt nu då ja vet att ja inte var DÄR igår var HAN var, som att jag hade frossat. Ångest, mår dåligt... Hur ska ja komma över detta? Men på samma gång en lättnad att ja kan känna såhär för annat än mat...
Åt kycklingfrestelse till lunch, denna supergoda innehåller bara 240 kcal, å de var massor i, med sallad en riktig kanonlunch!! Sen åt ja även en smörgåsfralla till... Nåja.. bättre att äta mycket till lunch än på kvällen!




Innehåller 80 kcal/100 gram (1 förp är 300 g) och 3 gram fibrer/100 gram! Jättegott och billig och mättar verkligen!

Mycket eller lite??

Ibland, känns det "normala" dagsintaget (som jag ännu hittills inte lyckats pricka) som jättelite, vadå några tuggor typ så är man uppe i det... andra dagar känns det som supermycket!

Men om man äter följande:



så är man redan uppe i 2000 kcal! Å inte är man ju precis mätt... å inte mår man bra heller!

Man kan ju ist äta:



 

Detta intag blir typ.... 1500 kcal. Varför är man så dum ibland... så skulle man änu få unna sig en glass ;)

typ en...  :) å vi landar fortf bara på 1700 kcal.

Gårdagen

..slutade allt för sent, och med mera alkohol än jag tänkt mig. Drack 1 cider, 1/2 vinglas, 1 smirnoff och en gin... Summa summarum tillsammans med maten kanske en 1600-1700 kcal. Helt ok altså, varför känns det då så mkt...

Hittade en våg i min mormors skåp i morse. Den visade på 63,5 ungefär. Helt ok det också. I övrigt hade jag kul igår, förfest hos min kompis R (som jag skrev om tidigare) och sedan lyssna på band och sedan hamnade vi på en yatch (riktit nice one) var det bjöds på dricka och sedan gick vi in mot stan... Kom hem runt 2-tiden och ringde J hela tuien (måste ha låtit asfjantig på telefonen) Nåja... En person som jag förut hade som ett mål att få ligga med (har gjort det flera ggr åxå) kom fram till mig igår om ja vill "sluta natten hemma hos honom". Sade no thanx :D

Tröttsamt att va i jobbet, åt faktiskt en frukostfralla (halvljust bröd) eftersom firman bjuder idag.. samt e youghurt. Har ju undvikit kolhydrater på hela veckan men tyckte det skulle vara gott med något till den lågt liggande baksmällan som finns någonstanns... Tänk, haha, jag tog något för att det var gott och jag kände för det just då! :p

Helgens planer lite oklara... säkert att fara och sova till min mormor nu efter jobbet, vänta tills J kommer och hämtar mig efter sitt jobb, hem och kanske va hemma hela helgen, dom hade ju lovat lite sol nu iaf... vill sola!

Ha de bra!

Stabil?

Läste just gamla inlägg från typ 1 månad tillbaka, och insåg att ja typ har vägt samma nu i 1 månad!! De har nog inte hänt på vääääldigt länge!!

Sen märkte jag ochså att ja har väldigt mycket stavfel då jag skriver.. skriver väl för fort antar jag :p

Vågen

Har inte vägt mig på en vecka. Iom att jag flyttade alla mina saker hem så åkte den med åxå å nu bor jag hos min mormor i stan så... Dessutom inte så lockande att väga sig då man haft frossarperiod :s

Har aldeles för mkt post-it lappar överallt. Hundra grejer som skall fixas... Har beställt från Forever21 å de har varit en massa strul med denna beställningen pga att Visa kortet är i min morsas killes namn.. Men ja vill såå ha dessa kläder!






Ikväll är det massa happenings här i stan, kallas för the night of the art. Uppträdanden och konserter osv... Ska ut me några kompisar en sväng, men skall ju jobba i morgon så. Vill ändå inte dricka mkt... Skall inte sätta igång ett hjul som redan rullar...

Har fortfarande lite småont i halsen, blev ingen träning igår heller, var istället på stan en sväng, köpte 2 skjortor och en kjol från H&M... samt necessär från Marimekko <3 dome såå söta! Vill även ha den större modellen så man får plats med alla sina grejer då man åker bort...


Drömmar

Inatt drömde jag igen att jag frossade, vaknade nästan förskräckt - skönt att sedan inse attdet bara var en dröm...

J är mer än underbar!! Vaknar alltid med ett gulligt mess ;)

Vi var ju ute och äta igår också! Han fick bestämma och det blev stående thailändskt bord!! *hjälp* var nog min första tanke, skall jag behöva överäta?!?! Men det gick jättebra! :D
Åt sallad (tomat, gurka, sallad), 1 glas fettfri mjölk, kött, kyckling, wookade grönsaker och lite ris, sammanlagt kanske 700-800 kcal, men hade ätit bara youghurt till frukost och kvällsmålet bestod av kyckling plus sallad. Så det blev passliga 1500 kcal igår åxå. Tänk, nu känns det lite att äta 1500 kcal ;) Som att det är "diet" Iaf då jag tränar...



Crazy Heart

Ett sådant här smycke fick jag av min kompis R (kille) då jag blev klar från skolan i våras. Eller hjärtat är likadant men kedjan är annorlunda. Men, iaf det är Efva Attling å skitdyrt, runt 1400 kr ligger det på... Men iofs han har inte direkt brist på pengar men... de e mitt favoritsmycke :)



Jag och R har en väldigt underlig relation, vi hörs inte ofta, bara typ då det är fest, å då är vi väldigt som jaa... bror/syster men han har nog alltid velat nåt mera men jag vill ju inte det... å han blir ofta sur på mej, typ alltid. Sedan är han alltid jätteglad då han är full (vilket är ganska ofta) men sur å butter då han är nykter. Hm, ibland undrar jag nog varför jag är kompis med honom haha...

Beställde just boked Good girls Do swallow pga att jag läst bra recensioner om den. Få se då... Börjar komma ur mitt "må dåliga panik skall jag hetsa idag igen" perioden som jag hade förra veckan, tack och lov för det.. börjar åter bli "stabil" MEN nåt komstit är det, är sååå trött hela tiden, cyklade till jobbet i morse å sov nästan, var ute på 45 min promenad på lunchen å efter det blev ja heeelt slut. Har även lite ont i halsen å i ena halsmandeln så det tar emot då ja skall kolla ner åt ena sidan :/ HATAR att va sjuk då ja e så trött å inte orkar träna!!! BLÄÄÄÄÄÄ

Igår fick ja dock genomfört ett OK arm å mag pass så känner mig lite mera "fit" idag iaf...Fast kommer nog att ta flera veckor innan ja e tillbaka i samma form som då innan bröllopet... Fast de får det ta. Nog är ja helt nöjd så här åxå ;)

Vill att min menstruation skall komma igång igen!! Mest för att mina bröst känns så småa så slappa nuuuu (har 75C nu) men då min mens fungerar som den ska, så sväller dom upp en storlek vid ägglossning å känns jättefylliga ;) Känner mig lite okvinnlig nu nästan haha :) Men min mens är lite underlig, den kan försvinna hur som helst, fastän ja inte är så smal (även då jag väger över 70) å läkaren har nog förklarat åt mej de va snåt me hypofysen å gulkroppshormon osv... Har hormoner att ta nu som ja kanske borde göra... Så kanske den skulle komma igång igen. Har inte fungerat ordentligt sedan februari... :(

Varför jag?

Det finns många olika teorier om varför en person är mottaglig för ätstörningar. Ärftliga faktorer kan spela en roll, det kan vara en störning i de ämnen som styr hunger- och mättnadskänslor och reglerar aptiten. Det kan vara svåra upplevelser och känslor som trängts undan. Det kan handla om relationer, roller och konflikter i familjen. Det kan röra sig om mobbning och kamrattryck eller om alltför höga prestationskrav från omgivningen.

Det börjar med bantning

En ätstörning börjar nästan alltid med bantning. En person som befinner sig i en känslig period i sitt liv, som utsätts för psykisk press eller sociala påfrestningar och som kanske är osäker på sin identitet, blir lätt påverkad av skönhetsidealen som går ut på att: smal = vacker = beundrad = att vara någon = lycklig. Den utlösande faktorn kan vara en besvärlig situation som framkallar stress och förstärker känslan av otrygghet. För att få kontroll över tillvaron, få makt över sin kropp och bli uppmärksammad börjar man banta. Bantningen ger i början en stark identitets- och frihetskänsla, men snart har man fastnat i en ond cirkel där tankarna fixeras vid mat och vikt. Biologiska, sociala och psykologiska faktorer hjälper till att upprätthålla den onda cirkeln så att det blir nästan omöjligt att ta sig ur den på egen hand.

Jag MÅSTE äta för att vara frisk!! Måste äta minst 1500 kcal per dag (någon dag KAN det ju bli mindre men en tumregel)

Försöker äta mindre kolhydrater i maten dock, mera proteiner och nyttiga fetter. Dagens frukost bestod av en youghurt (ganska det, 92 kcal/100 g) samt lit musli men mest hasselnötter, kanske 20 gram. Sedan även kaffe och vitamindryck till det. Vid paus åt jag en kiwi... (måste kolla upp om det innehåller kolhydrater?!? är inte så bra på detta med kolhydrater faktiskt!)

Nu blir det en promenad och sedan lunck, sallad med massa tonfisk och grynost! Sedan frukt till mellis och ikväll omelett med rivna morötter.


Tuesday

Gårdagen, Gick ok, åt lite choklad och kex innan ja for på promenad men gick nu inte över 1500 kcal iaf.. Huvudsaken att ja bröt 4000 kcal mönstret iaf. Är så himla trött, vet inte va ja ska göra! HAr sovit över 9 timmar inatt, och sovit jättbra också. Hmm...

Pratade länge med en kompis som åxå kommer att bo i umeå i höst, fast hon e i sthlm nu. Berättade allt. Hon vart jätteglad att ja berättade. Kändes bra.

Skall på lunch med J nu om typ 2 timmar. Första gången vi skall äta tillsammans, gulp. Nåja.. det går nog bra...

Tyngsta Söndagen

När det handlar om att överleva dagarna - i stället för att leva. Då är det inge bra. Gårdagen slutade i tårar, många tårar. Jag som inte kunnat gråta på såå länge! Hade inte datorn med mig igår kväll för jag var hos min mormor i stan, annars hade jag bloggat, men kan dra historien här i stället...

Onsdag - sista natten i stan, låg på 1200 kcal, Allmänt orolig i kroppen...
Torsdag - Flytt, krångel med pengarna till bostaden i Umeå. Jätteångest över allt. Klarar inte av nåt. Sover hemma, äter godis och glass, tröstar mig. Blir kanske 2300 kcal.
Fredag, har sovit hos älskl, typ 6 timmar, går via mamma innan ja måste till jobbet, ingen hemma, massa godis och bulla, äter kex, choklad massa innan jobbet. Sedan fortsätter ja i princip äta hela dagen. Slutar kanske någonstanns runt 4000 kcal... Sover hos killen. VI har sex. Det är underbart.

Lördag, Fotbollskupp, trots ätandet är magen inte spec stor. Bild:




Iaf, dricker konstant hela dagen, äter även men inte såå mkt, mamam köttsoppa... På kvällen far vi efter Pizza, blir sjukt mätt å har ont i magen. Sover hos killen. Vi har inte sex.
Söndag, vaknar hos killen, tänker ställa maten till rätta nu... orkar inte mera. Har varit föör många rådd dagar i sträck. Går hem och äter en bra frukost. Vill sedan gå tillbaka till killen men han är upptagen. Min morsas man är full (alkis) min morsa dricker åså, vi börjar bråka, mamam gråter å säger hon sakll sticka, jag tar till maten, 2 bullar, 1 glass, 1 bulle till, 2 glassar till, 1 glass till.... NEJ!! Är helt känslodöd, kan inte hjälpa mamam fastän ja ser hur hon behöver det. Kan inte stanna där. Packar mina väskor. Åker till stan fast ja vet att det innebär att ja inte får träffa J mera ikväll. Gråter halva vägen till stan. Jag som inte kunnat gråta på sååå länge!!!

Kommer till stan, till mormor. Hon har köpt godis, och chokladmousse. Äter... Somnar på sängen efter ännu en gråtattack. Vaknar till efter 2 timmar. J har skickat mess, undrar vad jag gör. Vill träffas, kan inte svara, mamma har ringt.
Ligger å gråter en bra stund till, sedan äter jag upp resten av chokladen. Funderar på min barndom. Att jag aldrig hade nåt hem. Ingen trygghet. Att ja sett pappa bryta handen av mamma, elelr mamma hälla kokande vatten över pappa. Att ja under 10 års tid gråtit mig till sömns pga deras bråkande. Att det inte är konstigt, att jag är så i behov av uppmärksamhet, att jag är så rastlös. Rädd för livet. Söker tröst i maten.

Ligger och läser Pappa Pralin (som någon tipsade om) å funderar på hur allt kunde gå så fel. Allt jag ville var att va med J denna söndagen. Vi hade ju planerat det. Så sket sig allt. Kändes som världens hemskaste dag. Å delvis var jag arg på J åxå, jag behövde ju honom. Om jag hade fått gå dit då helvetet hemma började, hade ja inte börjat äta, hade fått mysa med honom å det hade varit årets bästa söndag ist för värsta. Det visste ju dock inte han.

Messade honom sedan efter att han skickade ännu ett mess. Nu märker jag att jag är nog arg på honom. Hmm... Iaf,
vi messade och han sa att han kunde komma till stan om jag ville. Var så trött och magen spände å var uppblåst. Så nej. Mamma messade ganska mkt åxå för ja lämnat saker hemma, sedan ringde vi med å jag bara grät i telefon. Var på vippen att berätta för henne om maten å min ÄS. Men ja ill ju inte oroa henna, hon har tillräckligt mkt iaf.

Tog länge innan jag somnade, var så varmt. Kanske vid 12.

Usch var det gör en trött att va så här nere. Har ätit en mandarin och en aktiva till frukost. Måste få detta på rätt sida nu igen. Har illamående (inte så konstit efter sockerchocken igår) men i övrigt syns inte att jag har haft vräkdag. Å grejen är att ja inte känner mig fet eller nåt. Folk har ju påpekat att ja ser för smal ut i aniktet. Så 1 kg plus känns inte farligt. Bara det inte blir 10 kg plus. Vill tillbaka till mina bra rutiner. Träna.



Ännu en bild på mig... Är ju nöjd med hur jag ser ut. Faktum är att på fotbollsturneringen var det jättemånga som raggade på mig, som sa att jag var snygg osv. Har alltid haft lätt att få killar, och väldigt många tycker att jag är "het"
Men om man är osäker på insidan så... ;( Orkar verkligen inte må som jag gjorde igår igen - aldrig.

Vet ju att jag även är rädd ingör flytten, att vara ifrån J (hat/älska pga att det kunnat vara en bra dag igår om han velat träffa mig) och allt sånt... FYY FAN. Orka jobba också fast det håller mig stabil med maten och rutiner så. Fast kan inte träffa J nu för jag MÅSTE få sova 9 h per natt om ja ska klara detta.

Nej, nu får det räcka för idag. Lördagen var underbar, mådde så jävla bra. Men alkoholen kan få mig ur balans. Ge ångest, och Det är inte värt det. Inte som igår. För igår, var ett helvete.


RSS 2.0